Annons
Nyheter

Dansk journalist åtalad för barnövergrepp

Danmark • Publicerad 9 augusti 2022
Den danske journalisten har tidigare bevakat rättegångar om barnövergrepp. Nu står han själv åtalad för brott mot minst 40 barn. Arkivbild.
Den danske journalisten har tidigare bevakat rättegångar om barnövergrepp. Nu står han själv åtalad för brott mot minst 40 barn. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I sin yrkesroll har den danske journalisten bevakat rättegångar om barnövergrepp för ett större medieföretag. Nu är han själv åtalad för övergrepp mot minst 40 barn.

Åtalet gäller mer än 150 brott mot flickor i åldern tre till 14 år under åren 2011-2015. Rättegången som nu inleds i Roskilde kommer att pågå fram till november.

Annons

Tidningen Ekstra Bladet har tidigare rapporterat att mannen avslöjades av pedofiljägare som kontaktade hans fru, vilket ledde till att hon i sin tur polisanmälde honom.

Han ska ha haft stora mängder barnpornografiska bilder i en hårddisk och enligt åtalet har han begått övergrepp mot barn som kommit till hans hem. Några av de utsatta barnens identitet är fortfarande okänd.

Mannen har erkänt delar av det han åtalats för, men inte de allvarligaste åtalspunkterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons