Annons

Demokraterna inleder rättsprocess mot Barr

USA • Publicerad 6 maj 2019
Jerrold Nadler, ordförande i det amerikanska representanthusets justitieutskott. Arkivbild.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

Demokraterna ska inleda ett rättsligt förfarande om trots mot USA:s justitieminister William Barr, enligt ett uttalande från justitieutskottets ordförande i representanthuset, demokraten Jerrold Nadler.

Förförandet ska inledas sedan Barr inte lämnat ut den fullständiga, oredigerade, versionen av åklagaren Robert Muellers utredning av huruvida president Trumps valkampanj samarbetade med Ryssland inför presidentvalet 2016. Tidsfristen för utlämnandet var klockan 9 på måndagsmorgonen, lokal tid.

Kort efter det att Muellers utredning var klar slog William Barr fast att Trump är helt oskyldig till konspiration med Ryssland, samt oskyldig till att ha förhindrat rättvisan. Demokraterna har protesterat mot att Barr har vägrat att lämna ut den fullständiga rapporten eller stödbevisning till kongressen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons