Annons

Demonstrant avliden i Sudan

Sudan • Publicerad 5 maj 2019
Demonstrerande sudaneser viftar med landets flagga vid en protest i huvudstaden Khartum tidigare i veckan.
Demonstrerande sudaneser viftar med landets flagga vid en protest i huvudstaden Khartum tidigare i veckan.Foto: Salih Basheer/AP/TT

En demonstrant i Sudan uppges ha avlidit som en följd av skador personen fått vid sammandrabbningar i Darfur.

"En person avled av skador i buken som åsamkats under säkerhetsstyrkornas skingrande av demonstranter i Nyala", uppger en läkarkommitté som deltar i protesterna mot landets styrande militärråd, i ett uttalande.

Annons

Uppgifterna om demonstrationen var fredlig eller inte går isär. Sjukhuset i Darfur där personen vårdats bekräftar dödsfallet.

Protesterna mot landets tidigare ledare Omar al-Bashir bröt ut i december och ledde till att han avsattes den 11 april. Enligt myndigheterna har minst 65 människor mist livet i våld med koppling till protesterna.

Under lördagen rapporterade nyhetsbyrån Suna att fyra personer inom militären och en paramilitär grupp fått "kritiska skador" i sammandrabbningar med demonstranter från Attash-lägret, men uppgav att inga dödsoffer fanns bland demonstranterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons