Annons

Djurgårdens målvakt stängs av för domarsmäll

Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg stängs av i två SHL-matcher, för att ha delat ut ett slag mot linjedomaren Anders Jansson under hemmamatchen mot Luleå.
"Svedbergs agerande är ansvarslöst och han respekterar inte min närvaro", säger Anders Jansson.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2020
Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg. Arkivbild.
Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Niklas Svedberg ilsknade till efter att ha fått ett skott mot sig från Einar Emanuelsson efter slutsignalen. I sin iver att konfrontera Luleåspelaren stoppades han av Anders Jansson och delade ut en smäll mot domaren på isen.

Händelsen renderade i en anmälan till disciplinnämnden där Jansson uttalar sig:

Annons

"På sin väg fram knuffar han (Svedberg) bort och träffar mig som försöker gå emellan och avstyra bråket och därmed göra mitt arbete. Han slår till mig med sin stöthandske i ansiktet, träffen tar på läppen. Svedbergs agerande är ansvarslöst och han respekterar inte min närvaro och hans handlande resulterar i en svullen läpp".

Niklas Svedberg missar nu två av de tre återstående grundseriematcherna i SHL.

Samma bestraffning får Leksands Johan Fransson som gjorde sig skyldig till en slewfoot i mötet med Färjestad.

Även Frölundas Rhett Rakhshani åkte dit för en slewfoot i bortamatchen mot Växjö. Forwarden stängs av i tre matcher och har därmed spelat färdigt i grundserien den här säsongen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons