Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger efter explosion vid marknad

Armenien • Publicerad 16 augusti 2022
Räddningstjänsten arbetar vid en förstörd byggnad efter söndagens explosion och efterföljande brand vid marknaden Surmalu i Armeniens huvudstad Jerevan.
Räddningstjänsten arbetar vid en förstörd byggnad efter söndagens explosion och efterföljande brand vid marknaden Surmalu i Armeniens huvudstad Jerevan.Foto: Vahram Baghdasaryan/AP/TT

16 personer har konstaterats döda efter den kraftiga explosionen vid marknaden Surmalu i Armeniens huvudstad Jerevan på söndagen. Omkring 60 personer skadades vid explosionen som utlöste en brand och fick en byggnad att rasa samman.

18 personer saknas fortfarande och över 350 räddningsarbetare arbetar med insatsen.

Annons

Orsaken till olyckan har ännu inte fastställts, men enligt vittnesuppgifter i lokala medier ska explosionen ha utlösts i ett lager med fyrverkerier.

Lokala myndigheter har uteslutit att det skulle handla om en terrorattack och en åklagare har inlett en förundersökning för att se om brott har begåtts kring lagring av brandfarliga varor och brandsäkerhet, samt om dödsfallen har orsakats på grund av vårdslöshet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons