Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger i Kentucky

USA • Publicerad 2 augusti 2022
Kentuckys guvernör Andy Beshear har sagt att översvämningen är en av de mest förödande och dödliga översvämningar som delstaten har sett.
Kentuckys guvernör Andy Beshear har sagt att översvämningen är en av de mest förödande och dödliga översvämningar som delstaten har sett.Foto: Ryan C. Hermens/AP

Översvämningarna i de östra delarna av den amerikanska delstaten Kentucky fortsätter att skörda liv, twittrar delstatens guvernör Andy Beshear.

Ett trettiotal personer har hittills dött till följd av översvämningarna, men många fler saknas fortfarande. Beshear har tidigare sagt att han förväntar sig att dödssiffran stiger så länge räddningsarbetet fortsätter.

Annons

Under måndagen försvårades räddningsarbetet av ytterligare regnfall. Och till natten och tisdagsmorgonen väntades mer regn och nya stormar, enligt nationella väderstationer.

"Det är möjligt att stora regnmängder och allvarliga åskstormar leder till översvämningar", twittrade en väderstation.

Översvämningen har lett till att broar och hus har svepts iväg med vattenmassorna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons