Annons
Nyheter

Dödstal stiger efter översvämningar

Filippinerna • Publicerad 2 januari 2023
Många har omkommit till följd av översvämningar i provinsen Misamis Occidental på ön Mindanao.
Många har omkommit till följd av översvämningar i provinsen Misamis Occidental på ön Mindanao.Foto: Johan Hallnäs/TT
Den här bilden, som distribuerats av den filippinska kustbevakningen, visar hur räddningsarbetare bär iväg en kvinna i orten Plaridel. Bilden togs på annandagen.
Den här bilden, som distribuerats av den filippinska kustbevakningen, visar hur räddningsarbetare bär iväg en kvinna i orten Plaridel. Bilden togs på annandagen.Foto: Filippinernas kustbevakning via AP/TT

Antalet dödsoffer till följd av julhelgens översvämningar i Filippinerna stiger. 51 personer är bekräftat döda, enligt den senaste uppdateringen från landets krismyndighet. 19 personer saknas fortfarande.

De norra delarna av ön Mindanao drabbades värst av översvämningarna, som följde på ett omfattande regnoväder under julhelgen. Tiotusentals människor evakuerades när tusentals hem skadades.

För några dagar sedan hade drygt 30 dödsoffer hittats. Bland de som ännu saknas finns en grupp fiskare från en båt som kapsejsade i ovädret.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons