Annons

Doktor Kosmos släpper nytt – ett år senare

Musik • Publicerad 13 maj 2019
Doktor Kosmos nya album "Hej alla barn" släpps den 17 maj. Pressbild.
Doktor Kosmos nya album "Hej alla barn" släpps den 17 maj. Pressbild.Foto: HO

Doktor Kosmos hade planerat att släppa ett nytt album i fjol, men svårigheten att bilda regering efter valet stoppade dem. Det skriver bandet i ett pressmeddelande, där man också meddelar att skivan "Hej alla barn" i stället släpps den 17 maj i år.

"Under hösten fick vi ett nytt parlamentariskt läge som gjorde alla deprimerade. Nu har bandmedlemmarna äntligen kommit över det, återhämtat sig och bestämt sig för att släppa skivan", skriver de i ett uttalande.

Annons

Det är över tio år sedan bandet släppte senaste platta "Hallå?", men två singlar från albumet har gett en försmak av vad som komma skall. Enligt bandets sångare Uje Brandelius så kommer man inte att vika av från den politiska pop som varit Doktor Kosmos kännetecken ända sedan de bildades i Gävle 1991.

Doktor Kosmos består av Martin Aagård, Anders Bennysson, Uje Brandelius, Lina Selleby och Henrik Svensson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons