Annons
Nyheter

Dömd för Husummord överklagar

Brott • Publicerad 15 augusti 2022
Rättegångsteckning från förhandlingen i Hovrätten för Nedre Norrland. I förgrunden den dömde mannen och hans advokat.Foto: Johan Hallnäs/TT

Den 44-årige man som i juli dömdes till fem års fängelse för det 25 år gamla mordet på 16-åriga Malin Lindström i Husum har överklagat till Högsta domstolen (HD).

I överklagan, som inkom till Hovrätten för Nedre Norrland på måndagen, yrkas i första hand att HD ska ogilla åtalet för mord och därmed också undanröja det utdömda straffet och skadeståndet.

Annons

I andra hand yrkas på strafflindring och ändrad ränteberäkning av skadeståndet.

Den dömde mannens försvarare Ulf Holst hänvisar i överklagandet bland annat till hovrättens bevisvärdering som han anser vara anmärkningsvärd av flera skäl.

"Det är i hög grad motiverat att Högsta domstolen tar upp målet till prövning redan i bevisfrågan", står det i överklagandet.

Redan när domen meddelades den 19 juli i år sade Ulf Holst till TT att den skulle överklagas.

– Jag hoppas verkligen att Högsta domstolen tar sig tid och prövar det här. Som jag ser det borde man inte från Högsta domstolen ha släppt fram det här målet, och beviljat resningsansökan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons