Annons

Domingo drar sig ur London-uppträdande

Musik • Publicerad 6 mars 2020
Placido Domingo. Arkivbild.
Placido Domingo. Arkivbild.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Den skandalomsusade operastjärnan Placido Domingo drar sig ur uppsättningen av Verdis "Don Carlo" på Royal Opera House i London i juli.

Beslutet är fattat i samförstånd med operahuset.

Annons

"Vi vill ta tillfället i akt att bekräfta att vi inte har mottagit några anklagelser om förargligt beteende rörande maestro Domingo under hans tid hos oss. Vi förstår skälen bakom hans beslut att dra sig ur föreställningen", heter det i ett uttalande.

Över 20 kvinnor har anklagat Placido Domingo för sexuella trakasserier. Övergreppen ska ha pågått i flera decennier. Anklagelserna blev kända i augusti i fjol och ledde bland annat till att han avgick som chef för Los Angeles Opera och drog sig ur alla kommande framträdanden på Metropolitan Opera i New York.

Det spanska kulturdepartementet har ställt in hans deltagande i två framträdanden. Domingo har själv dragit sig ur "La Traviata" i Madrid, och den prestigefyllda spanska Ubeda-festivalen har också meddelat att de ställer in Domingos medverkan i år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons