Annons

Döms för smygfilmad sexakt på Snapchat

(TT) • Publicerad 13 september 2019
Tonåringen har filmat sina sexakter med två olika flickor och sedan, utan deras medgivande, lagt ut filmerna på Snapchat tillsammans med deras snapchat-id. Arkivbild.
Tonåringen har filmat sina sexakter med två olika flickor och sedan, utan deras medgivande, lagt ut filmerna på Snapchat tillsammans med deras snapchat-id. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En yngre man döms av Göteborgs tingsrätt för grovt förtal i två fall samt kränkande fotografering.

Tonåringen har filmat sina sexakter med två olika flickor och sedan, utan deras medgivande, lagt ut filmerna på appen Snapchat tillsammans med deras snapchat-id. En av filmerna spelads in i en provhytt i en klädbutik i centrala Göteborg.

Annons

Den ena flickan visste inte om att hon filmades, den andra säger i förhör att hon aldrig godkänt att filmen skulle delas vidare. Mannen har erkänt att han filmat och lagt ut filmerna.

– Jag tycker det är kul och kompisarna tycker det är kul, säger han i ett förhör enligt .

Mannen har kallat sig själv som sexmissbrukare. Han döms till skyddstillsyn och ska också genomgå relations- och samlevnadsprogrammet. Han ska dessutom betala skadestånd till de två flickorna på sammanlagt 58 000 kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons