Annons
Nyheter

Drunkning bakom kvinnas död i Grästorp

Olyckor • Publicerad 15 juni 2022
Försvinnandet i Grästorp fick stor uppmärksamhet och många deltog i sökandet efter kvinnan, som senare hittades död. Nu visar obduktionsrapporten att hon drunknade. Arkivbild.
Försvinnandet i Grästorp fick stor uppmärksamhet och många deltog i sökandet efter kvinnan, som senare hittades död. Nu visar obduktionsrapporten att hon drunknade. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Inget brott misstänks i samband med att en kvinna försvann i västgötska Grästorp i februari, och senare hittades död i ån Nossan. Polisen har nu tagit del av den fullständiga obduktionsrapporten, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

– Dödsorsaken talar för drunkning och vi har inte hittat något som tyder på att döden har orsakats av någon annan person, säger Niklas Lindström, utredare på enheten för grova brott vid polisen i Skaraborg, till tidningen.

Annons

I samband med försvinnandet häktades en man misstänkt för människorov och senare mord, men efter omkring en månad släpptes han och avskrevs från alla misstankar.

Sannolikt rör det sig om en tragisk olycka, säger Niklas Lindström. Troligtvis kommer förundersökningen nu att läggas ner.

– Vi kan förvänta oss att åklagaren på lite sikt skriver av utredningen, men det formella beslutet är inte taget än, säger Lindström till NLT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons