Annons

Dubbeldäckare fick taket kapat av viadukt

Övervåningen på en dubbeldäckarbuss kapades när bussen körde in under en alldeles för låg viadukt vid Danderyds sjukhus, norr om Stockolm. Att det inte fanns någon ombord på det övre planet var bara ren tur.
Olyckor • Publicerad 1 mars 2020
Bussen bärgades efter kraschen. Ingen person kom till skada i olyckan.
Bussen bärgades efter kraschen. Ingen person kom till skada i olyckan.Foto: Marko Säävälä/TT

Ingen skadades vid olyckan, säger Ulf Tholén vid Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet.

– Det fanns två personer på bussen, båda satt på nedervåningen och är pigga och friska, säger han.

Annons

Bussen var en ersättningsbuss för tunnelbanetrafiken, och var på väg från Tekniska högskolan mot Mörby Centrum. När den befann sig i närheten av Danderyds sjukhus körde bussens överdel in i en viadukt. Chauffören tros ha missbedömt fordonets höjd.

– Exakt vad som har hänt vet vi inte. Vi får avvakta den utredning som nu ska göras, men givetvis ser vi allvarligt på händelsen, säger Helene Jakobsson vid SL:s pressjour till TT.

TT: Hur kan en sådan här olycka ske, det har ju hänt olyckor med våningsbussar förut?

– Självklart vill vi inte att det ska inträffa olyckor, men vi vet ännu inte vad som har hänt. Vi vill kommunicera fakta, så vi får vänta och se.

Viadukten ska inspekteras för att se om den fått några skador som behöver åtgärdas. Polisen gör en anmälan om grov vårdslöshet i trafik.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons