Annons

Dubbelfel i fransk storseger

Fotboll • Publicerad 7 september 2019
Frankrikes Hugo Lloris väntar på att Albaniens nationalsång ska bytas ut till den rätta inför ländernas EM-kvalmöte i Paris.
Frankrikes Hugo Lloris väntar på att Albaniens nationalsång ska bytas ut till den rätta inför ländernas EM-kvalmöte i Paris.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Det mesta gick snett för de franska arrangörerna inför EM-kvalmötet mellan Frankrike och Albanien i fotboll.

Först spelades fel nationalsång för gästerna på Stade de France då arrangören drog i gång Andorras hymn – och speakern bad sedan "Armenien om ursäkt", innan det slutligen blev rätt, skriver Reuters.

Annons

Matchen kom i gång tio minuter försenad och först efter en viss palaver.

Hemmalaget hade mer rätt på planen och tog en enkel 4–1-seger. Tvåmålsskytten Kingsley Coman öppnade målskyttet redan i åttonde minuten och Olivier Giroud satte 2–0 i 27:e. Jonathan Ikoné gjorde Frankrikes fjärde mål innan Sokol Cikalleshi kunde tröstmåla för Albanien på straff.

Erik Hamréns Island besegrade Moldavien med 3–0 sedan AIK-forwarden Kolbeinn Sightorsson öppnat målskyttet i 31:a minuten. Det är tätt, tätt i tabelltoppen i gruppen där trion Frankrike, Turkiet och Island alla har 12 poäng.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons