Annons

EA vill ge ut ofärdiga spel

Spel • Publicerad 13 maj 2019
Utvecklaren Biowares "Anthem", som är utgivet av EA, levde inte upp till de högt ställda förväntningarna. Pressbild.
Utvecklaren Biowares "Anthem", som är utgivet av EA, levde inte upp till de högt ställda förväntningarna. Pressbild.Foto: Bioware/EA/TT

Tv- och dataspelsjätten Electronic Arts (EA) vill förändra sitt sätt att lansera spel på, skriver .

Enligt vd:n Andrew Wilson vill företaget satsa på så kallade mjuka lanseringar, där man smyger ut halvfärdiga spel och sedan färdigställer dem i dialog med spelarna.

Annons

– Det handlar om hur vi kommunicerar med spelarna. Hela vår marknadsföring håller på att byta modell från presentation till dialog nu, och det ändrar hur vi interagerar med spelare över tid, säger han enligt PC Gamer.

Saken kom på tal under ett samtal om EA:s ekonomiska resultat för senaste kvartalet, där Wilson erkänner att storspelet "Anthem" inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. Spelet är en av flera titlar som på senare tid lanserats med buller och bång för att sedan kritiseras för tekniska problem och brist på innehåll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons