Annons
Nyheter

Efter branden – E6 öppen för trafik

Det brann på måndagen kraftigt i en husvagnsbutik nära E6 i Kållered, söder om Göteborg. Trafiken på motorvägen var helt eller delvis avstängd under en stor del av måndagen. Nu har vägen öppnat för trafik igen.
Olycka • Publicerad 9 augusti 2022
Under släckningsarbetet var räddningstjänsten på plats med max 20 enheter.
Under släckningsarbetet var räddningstjänsten på plats med max 20 enheter.Foto: Adam Ihse/TT

Larmet om branden kom strax före klockan sex på morgonen. Röken var så kraftig att boende i området uppmanades att stanna inne, skriver Göteborgs-Posten.

Ingen person har skadats i branden, så vitt man vet.

Annons

Polisen har inlett en utredning om mordbrand, utan att ha några direkta misstankar.

– Vi vet inte hur branden startade, säger Stefan Gustafsson, talesperson på polisregion Väst.

– Vi har inte kunnat gå in där ännu för att göra en teknisk utredning om var branden startat, tillägger Gustafsson på måndagseftermiddagen.

Branden och röken vållade stora störningar på E6. Nu har trafiken öppnat upp igen, meddelar räddningstjänsten på tisdagsmorgonen.

Räddningstjänsten hade som mest cirka 20 enheter på platsen.

– Det har varit omfattande och jobbigt för brandpersonalen eftersom husvagnar brunnit, med mycket frigolit och plast, säger insatsledaren Per-Anders Lindfeldt till SVT Nyheter Väst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons