Annons

Efter pappans död – Shiffrin gör comeback i Åre

Världsstjärnan Mikaela Shiffrin tog en paus från alpina världscupen för en dryg månad sedan när hennes pappa gick bort.
I veckan gör hon comeback – i Åre.
"Åre, Sverige, har haft en speciell plats i mitt hjärta sedan starten på min karriär, skriver hon på Instagram.
Alpint • Publicerad 11 mars 2020
Mikaela Shiffrin planerar comeback i Åre. Arkivbild.
Mikaela Shiffrin planerar comeback i Åre. Arkivbild.Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Mikaela Shiffrin meddelade i förra veckan att hon reste till Skandinavien och att en comeback var nära. Men hon gav inte några garantier till att hon skulle komma till start i Åre.

Nu skriver dock amerikanskan att hon kommer att tävla.

Annons

"Det känns som rätt ställe att återgå till min skidfamilj i världscupen och försöka tävla igen", skriver hon på Instagram.

Shiffrin poängterar dock att hon fortfarande är förkrossad och på grund av detta kommer att begränsa sina kontakter med media, fans och konkurrenter. Hon skriver att begränsningarna även handlar om coronaviruset.

"Det innebär inga selfies, autografer, kramar, high fives, handskakningar eller pusshälsningar, och begränsat med intervjuer om ens några.

Tävlingarna i Åre inleds på parallellslalom på torsdag.

Shiffrins pappa Jeff omkom i en olycka i sitt hem i Colorado den 2 februari. Han blev 65 år gammal. Under sin frånvaro har Shiffrin tappat ledningen i den totala världscupen till italienskan Federica Brignone.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons