Annons

Elefant skapade trafikproblem i indisk stad

Indien • Publicerad 1 maj 2019
Den vilda elefanthannen under sin vandring i staden Guwahati i den indiska delstaten Assam.
Den vilda elefanthannen under sin vandring i staden Guwahati i den indiska delstaten Assam.Foto: Biju Boro/AFP/TT

En vild elefant orsakade både trafikstockningar och en hel del uppståndelse i folkmassorna när han plötsligt av oklar anledning fick för sig att ge sig in i myllret i staden Guwahati i den indiska delstaten Assam. Djuret tryckte visserligen till en del fordon längs sin färd på huvudgatan men orsakade inga större skador innan det sköts med bedövningsvapen av personal från det närliggande naturreservatet.

– Det var svårt att söva det eftersom gatorna var fyllda av trafik och det var mycket uppståndelse med åskådare, säger A. M. Singh, chef för skogsvårdsmyndigheten i delstaten.

Den omkring elva år gamla och flera ton tunga elefanthanen sövdes på tisdagskvällen och fördes sedan till stadens zoo. Under onsdagen väcktes djuret upp igen hemma i naturreservatet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons