Annons
Nyheter

En gripen efter explosionen i Farsta

Brott • Publicerad 3 januari 2023
Personen hade sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Arkivbild.
Personen hade sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

En person greps i måndags misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter att en explosion inträffat vid en port i ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm sent i onsdags kväll, uppger polisen.

– Det är en person som har varit anhållen i sin frånvaro men som vi fick tag på i går och kunde gripa, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Annons

Åklagaren ska ta ett nytt beslut om personen ska vara fortsatt frihetsberövad efter förhör under tisdagen. Polisen vill inte uppge ålder och kön på personen som gripits.

Polisen fick i onsdags flera samtal av personer som hade hört smällen. Ett stort område spärrades av och det nationella bombskyddet kallades in för att säkra platsen.

Larmet kom bara minuter efter att polisen kallats till Gubbängen, några få kilometer bort, på grund av en skottlossning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons