Annons
Nyheter

Yngre man död efter skottlossning i Malmö

Den man i 25-årsåldern som blev skjuten i Malmö på tisdagseftermiddagen har avlidit. En misstänkt person greps under kvällen.
Malmö • Publicerad 10 mars 2020 • Uppdaterad 11 mars 2020
Polisens kriminaltekniker på platsen där en man sköts i Malmöstadsdelen Hyllie på tisdagen.
Polisens kriminaltekniker på platsen där en man sköts i Malmöstadsdelen Hyllie på tisdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till Malmöstadsdelen Hyllie vid 17.20-tiden på tisdagseftermiddagen. Flera uppringare uppgav att de hade hört skottlossning.

En skottskadad man anträffades på Snödroppsgatan och fördes till sjukhus i en privat bil, uppger polisen. Polisen spärrade av området kring den misstänkta brottsplatsen. Flera polispatruller var på plats och en teknisk undersökning genomfördes. Även till akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö skickades en polispatrull.

Annons

Senare under tisdagskvällen meddelade polisen att mannen, som var i 25-årsåldern, hade avlidit.

Enligt Kvällspostens uppgifter sköts mannen utanför en frisörsalong. Han ska ha varit känd av polisen sedan tidigare och rört sig i tungt kriminella kretsar.

Polisen kunde under kvällen gripa en man i 20-årsåldern vid ett tillslag mot en lägenhet på Möllevången i Malmö. Mannen är skäligen misstänkt för mord.

Flera husrannsakningar ska ha gjorts under kvällen och polisen söker ytterligare en misstänkt gärningsperson utöver den gripne mannen, skriver Sydsvenskan.

Niklas Steuernagel
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons