Annons
Nyheter

Erbjöd tantramassage – döms för koppleri

En man döms till fängelse för grovt koppleri efter att ha drivit en verksamhet som erbjöd så kallad tantramassage.
Över 4 000 köp av sexuell tjänst har skett i lokalerna under flera års tid, enligt domen.
Brott • Publicerad 3 november 2022
En man i 45-årsåldern döms till fängelse för grovt koppleri efter att ha drivit en verksamhet som erbjudit tantramassage.
En man i 45-årsåldern döms till fängelse för grovt koppleri efter att ha drivit en verksamhet som erbjudit tantramassage.Foto: Johan Nilsson/TT

Tjeckiska kvinnor reste till Sverige för att utföra massage i lokaler i Nacka, Stockholm och Göteborg via den nu dömde mannens företag.

Via bolagets hemsida och eskortsidor på nätet erbjöds bland annat någonting som verksamheten själva kallade för "tantrisk massage".

Annons

Men massagen var att likställa med sexköp, enligt tingsrätten.

"För oss som arbetar med de här ärendena har det varit uppenbart att massagen har innefattat handlingar med påtaglig sexuell prägel", säger Daniel Spolén, handläggare i ärendet vid polisens människohandelssektion, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Stockholms tingsrätt dömer mannen för grovt koppleri till fängelse i två år och nio månader samt utvisning.

En kvinna i 30-årsåldern döms till tio månaders fängelse och utvisning för medhjälp.

Polisen hade spanat på verksamheten i flera månader innan gripanden skedde i maj i år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons