Annons

Erdogan positivt inställd till omval

Turkiet • Publicerad 4 maj 2019
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.Foto: Presidential Press Service via AP

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan signalerar nu att han stöder idén på ett omval.

– Mitt folk säger till mig att valet bör tas om. Jag har inte yttrat mig förrän nu. Men alla andra har yttrat sig, sade Erdogan vid ett möte med entreprenörer och tillade:

Annons

– Det finns en kontrovers här. Det finns felaktigheter här, det är också tydligt. Låt oss vända oss till folket för att se vad de har att säga, och vilket utfall det än blir så kommer vi att acceptera det.

Erdogans islamistiska AK-parti har begärt att valet i det ekonomiska navet Istanbul ska ogiltigförklaras och göras om. Och turkiska åklagare har inlett 32 utredningar om anklagelser om oegentligheter vid lokalvalen i Istanbul den 31 mars.

Partiet förlorade makten i huvudstaden Ankara och i Istanbul till det sekulära Republikanska folkpartiet (CHP) i valet. AK-partiet och dess islamistiska företrädare har styrt städerna i 25 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons