Annons
Nyheter

EU förhandlar med Thailand

EU • Publicerad 15 mars 2023
Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha, som ursprungligen kom till makten via en militärkupp 2014. Arkivfoto.
Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha, som ursprungligen kom till makten via en militärkupp 2014. Arkivfoto.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Förhandlingar om ett frihandelsavtal mellan EU och Thailand ska återupptas, efter nästan tio år i träda.

"Jag välkomnar varmt återstarten för våra förhandlingar om ett handelsavtal med Thailand – den näst största ekonomin i Asean-regionen. Ett modernt och dynamiskt avtal kommer att leda till fördelar för båda sidor och stärka EU:s handelskontakter med regionen", skriver EU-kommissionens handelsansvarige exekutive vice ordförande Valdis Dombrovskis i ett pressmeddelande.

Förhandlingarna med Thailand lades på is 2014 som en följd av den militärkupp som förde nuvarande premiärministern Prayut Chan-O-Cha till makten. EU är ändå Thailands fjärde största handelspartner och tredje största investerare i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons