Annons

Europa leder – svenskorna spelar ihop

Det blir ett helsvenskt bästbollpar i Solheim Cup i eftermiddag.
Anna Nordqvist och Caroline Hedwall får spela tillsammans, mot Ally McDonald och Angel Yin.
Europa leder med 2,5–1,5.
Golf • Publicerad 13 september 2019
Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.
Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.Foto: ANDY BUCHANAN

Svenskorna vilade båda under förmiddagens foursomes, men får som väntat chansen i bästboll. Tillsammans har Nordqvist och Hedwall tidigare spelat fyra Solheim Cup-matcher i par, med tre segrar och en förlust som facit.

Ally McDonald är debutant och kom in i USA:s lag så sent som i tisdags, då Stacy Lewis tvingades tacka nej på grund av ryggproblem. 20-åriga Angel Yin spelade Solheim Cup redan för två år sedan och förlorade då en bästbollmatch mot Nordqvist.

Annons

Förmiddagens foursomematcher spelades i strålande sol, men en hel del vind, inför storpubliken på Gleneagles. Jessica och Nelly Korda – det första syskonparet att vara spelpartners i en Solheim Cup-match – var tidigt de stora förgrundsfigurerna. Amerikanskorna började med två raka birdies och redan efter sju hål ledde de med fem mot Caroline Masson/Jodi Ewart Shadoff. Efter 14 hål var matchen över (6/4) och den första poängen i årets Solheim Cup var USA:s.

Men sedan blev det mer Europa.

Spanjorskan Carlota Ciganda satte en lång birdieputt på 17:e, vilket utjämnade matchen mot Morgan Pressel och Marina Alex. En avslutande delning på 18:e innebar att Ciganda och debutanten Bronte Law fixade en halv poäng och spräckte Europas nolla.

Georgia Hall och franska debutanten Celine Boutier säkrade sedan Europas första seger. Lexi Thompson och Brittany Altomare besegrades med 2/1.

Den fjärde matchen avgjordes också den på 17:e hålet – även då till Europas fördel. Charley Hull/Azahara Muñoz vann med 2/1 mot Megan Khang/Annie Park och får spela igen redan i eftermiddag.

Noterbart när det gäller laguttagningarna är att båda kaptenerna, Europas Catriona Matthew och USA:s Juli Inkster, låter samtliga tolv spelare få chansen redan under första dagens spel.

Eftermiddagens bästbollmatcher:

13.40 (svensk tid): Suzann Pettersen/Anne van Dam–Danielle Kang/Lizette Salas.

13.55: Anna Nordqvist/Caroline Hedwall–Ally McDonald/Angel Yin.

14.10: Charley Hull/Azahara Muñoz–Nelly Korda/Brittany Altomare.

14.25: Carlota Ciganda/Bronte Law–Jessica Korda/Lexi Thompson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons