Annons
Nyheter

Ex-brandman misstänks ha anlagt skogsbränder

Frankrike • Publicerad 7 augusti 2022
Frankrike har de senaste veckorna drabbats av flera förödande skogsbränder. Bild från en brand i Aubais i södra Frankrike förra veckan.
Frankrike har de senaste veckorna drabbats av flera förödande skogsbränder. Bild från en brand i Aubais i södra Frankrike förra veckan.Foto: SDIS 30/AP/TT

En tidigare volontärbrandman misstänks ha startat två skogsbränder i södra Frankrike tidigare i veckan.

Mannen, en 33-åring, greps i torsdags. Han har erkänt att han startat en brand som i tisdagskväll ödelade 500 kvadratmeter växtlighet i departementet Hérault vid Medelhavet. Han misstänks även ha startat en annan brand tidigare samma dag, men vill inte ta ansvar för den.

Annons

33-åringen, som brukar volontärarbeta som brandman i en annan del av Frankrike, riskerar 10 års fängelse när han nästa månad ställs inför rätta, säger åklagaren.

I slutet av juli greps en annan man misstänkt för att ha anlagt skogsbränder i Hérault. Den mannen, en skogsarbetare i 30-årsåldern i vars arbete det ingår att förebygga bränder, har erkänt att han vid tre tillfällen har startat bränder för adrenalinkicken. Han riskerar 15 år i fängelse och böter på motsvarande över 1,5 miljoner kronor.

Frankrike har de senaste veckorna drabbats av skyhöga temperaturer och flera förödande skogsbränder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons