Annons

Misstänkta släppta efter explosion i Malmö

De två misstänkta för en explosion på Lilla torg i Malmö har försatts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår.
Brott • Publicerad 10 maj 2019
Nationella bombskyddet på plats efter en explosion vid en restaurang på Lilla torg i Malmö natten till fredagen.
Nationella bombskyddet på plats efter en explosion vid en restaurang på Lilla torg i Malmö natten till fredagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet kom strax före två-tiden natten till fredag.

Polis och räddningstjänst kallades då till en restaurang belägen på Lilla torg i Malmö. Lokalen var mycket skadad av en kraftig detonation av något slag. Även grannfastigheter intill restaurangen ska ha tagit skada.

Annons

Strax efter larmet kunde två personer i 20-årsåldern gripas efter att deras bil stoppats av polisen. Personerna var kända av polisen, och anhölls misstänkta för grov allmän ödeläggelse. De släpptes på fredagseftermiddagen, men är fortsatt misstänkta.

Den restaurang som skadades i explosionen utsattes även i slutet av april för ett brandattentat.

– Förra gången det hände handlade det om en molotovcocktail. Men det här var betydligt kraftigare. Vad det var är för tidigt att säga, det får utredningen visa, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Hon vill inte yttra sig om det finns någon koppling mellan händelserna.

– Vi utreder händelserna för sig och får sen se om det finns ett samband i nästa steg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons