Annons
Nyheter

Explosion i centrala Malmö

En explosion inträffade vid en restaurang vid Lilla torg i Malmö under natten till fredagen.
Brott (TT) • Publicerad 10 maj 2019
Nationella bombskyddet på plats efter en explosion vid en restaurang på Lilla torg i Malmö natten till fredagen.
Nationella bombskyddet på plats efter en explosion vid en restaurang på Lilla torg i Malmö natten till fredagen.Foto: Johan Nilsson/TT

– Två personer är gripna, misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse, men de är inte hörda ännu, säger Jerker Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö till Sydsvenskan.

Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.49. Polisen spärrade av området och nationella bombskyddet undersökte platsen under natten, uppger TT:s fotograf på plats.

Annons

Ett flertal fönsterrutor till såväl den aktuella restaurangen som omkringliggande lokaler har gått sönder, men någon brand har inte utbrutit. Inga personskador har rapporterats. Räddningstjänsten hade vid 03.00-tiden inte fått tillgång till platsen.

– Vi tolkar det som att polisen inte har behov av oss, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till TT.

Samma lokal utsattes för ett brandattentat i slutet av april.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons