Annons
Nyheter

Boende får återvända efter explosion i hyreshus

En explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk på fredagseftermiddagen. Ingen människa skadades i detonationen som skedde i anslutning till en lägenhet.
Brott • Publicerad 15 juli 2022
En explosion har inträffat inomhus i ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk. Arkivbild.
En explosion har inträffat inomhus i ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är en kraftig explosion med skador på ytterdörren och på fönster till en lägenhet. Det är ett allvarligt brott, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Ett område vid fastigheten spärrades av och boende i huset och i närområdet evakuerades. Polisen genomför förhör med personer som befann sig i närheten.

Annons

– Vi tittar på vilka personer som är boende i eller har kopplingar till fastigheten för att se om explosionen är riktad mot någon specifik person, säger Åsa Willsund.

Nationella bombskyddet genomförde vid 18.30-tiden en "kontrollerad åtgärd" mot ett misstänkt farligt föremål, vilket ledde till att en hög smäll hördes.

Klockan 20.20 meddelade polisen att bombteknikerna var klara med sina undersökningar. Alla, förutom de som bor i den aktuella trappuppgången, kunde återvända till sina bostäder.

– Alla lägenheter har genomsökts och inga personer har kommit till skada, säger Johnny Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men det finns ännu ingen misstänkt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons