Annons
Nyheter

Minst 18 skadade på brinnande stridsfartyg

USA • Publicerad 12 juli 2020
Det amerikanska stridsskeppet USS Bonhomme Richard började under söndagen brinna efter en explosion. Även flygplan och helikoptrar kan landa på den typen av amfibiefartyg.
Det amerikanska stridsskeppet USS Bonhomme Richard började under söndagen brinna efter en explosion. Även flygplan och helikoptrar kan landa på den typen av amfibiefartyg.Foto: AP

En explosion har ägt rum på ett amerikanskt stridsfartyg i San Diego, rapporterar Reuters. Räddningstjänsten i staden kämpar mot lågorna och minst 18 personer har skadats i samband med branden som nu rasar på skeppet.

De 18 bekräftat skadade uppges ha fått lindiga skador. Räddningstjänsten i San Diego kämpar febrilt mot lågorna som kommer från det 257 meter långa skeppet. Bland annat används båtar som lagt sig vid skeppet och sprutar vatten på branden.

Annons

Totalt 160 personer fanns ombord på USS Bonhomme Richard, som är ett amfibiefartyg, när det började brinna halv nio på morgonen lokal tid. Runt lunchtid hade all personal ombord kunnat evakueras, enligt amerikanska flottan.

Det är ännu oklart vad det är som har orsakat explosionen. Skeppet är för närvarande förankrat på flottbasen i San Diego.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons