Annons
Nyheter

Man till sjukhus efter brand i industri

Brand • Publicerad 4 augusti 2022
En varning för explosionsrisk och kraftig rök gick ut i samband med branden i en fabrikslokal vid den södra delen av Munksjön i Jönköping.
En varning för explosionsrisk och kraftig rök gick ut i samband med branden i en fabrikslokal vid den södra delen av Munksjön i Jönköping.Foto: Mattias Landström/TT

En man fördes till sjukhus i samband med en brand i en industrilokal vid Munksjön i Jönköping på torsdagskvällen. Mannen hade lättare skador, enligt polisen.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades på grund av "exploderande gasflaskor" och kraftig rökutveckling. Boende i närheten uppmanades hålla sig borta och stänga om sig.

Annons

Vittnen hörde ett antal smällar under brandförloppet.

Larmet om branden kom strax efter klockan 18 och VMA:et hävdes vid 20-tiden. Räddningstjänsten hade då släckt elden och lyckats kyla ned gasflaskorna.

Som mest hade räddningstjänsten 16 enheter på plats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons