Annons

Fälld konståkningstränare får återgå i tjänst

Konståkning • Publicerad 6 mars 2020
En fälld konståkningstränare får återgå i tjänst hos sin klubb. Arkivbild.
En fälld konståkningstränare får återgå i tjänst hos sin klubb. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En konståkningstränare fälldes för psykisk misshandel och vikthets mot en 15-årig JVM-åkare. Ändå får tränaren återgå i tjänst hos sin klubb, skriver Dagens Nyheter.

Tidningen har tidigare rapporterat om att den välmeriterade tränaren i onsdags fälldes av Svenska konståkningsförbundets etik- och disciplinnämnd. Nämnden menade dock att den avstängning under utredning som tränaren har haft från klubben sedan i oktober är tillräcklig – och utdömde därför ingen ytterligare bestraffning.

Annons

Konståkningsklubben skriver på sin hemsida att den berörda tränaren ska påbörja en successiv återgång till ordinarie tjänst.

"Ingen av de nu aktiva åkarna för den aktuella tränaren har på något sätt uttryckt att de upplever en osund träningsmiljö i vår förening", skriver klubben.

Konståkningsförbundets styrelse ska nästa vecka diskutera om tränaren kan bli aktuella för nya landslagsuppdrag, skriver DN.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons