Annons
Nyheter

Falskt bomblarm stoppade tåg till Kastrup

Danmark • Publicerad 10 augusti 2022
Tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats stoppades tillfälligt under förmiddagen efter ett falskt bomblarm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats stoppades tillfälligt under förmiddagen sedan en kvinna på perrongen hävdat att hon hade en bomb i sin väska.

– Klockan 9.18 ringer en kvinna på perrongen vid tågstationen och säger att hon har en bomb i sin väska, säger Martin Kajberg vid Köpenhamnspolisen till tidningen B.T.

Annons

Efter en större polisinsats med avspärrningar och genomsökning med bombhundar konstaterades att det var falskt alarm. Under den tid insatsen pågick, cirka 15 minuter, fick tåg från Sverige köra förbi flygplatsen och släppa av sina passagerare vid Köpenhamns hovedbanegård i stället, skriver Sydsvenskan.

Polisen vill inte kommentera vad kvinnan kan ha haft för motiv. Enligt Sydsvenskan rör det sig om en svensk kvinna, som nu har frihetsberövats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons