Annons
Nyheter

Fängelse för pappa som våldtog tonårsdotter

Pappan sa att samlaget inträffade eftersom han hade rökt hasch och därför trodde att han låg med sin fru.
Nu döms mannen till fängelse för att ha våldtagit sitt eget barn.
Brott • Publicerad 10 september 2021
Pappan våldtog sin dotter - men hävdade att han trodde det var hustrun han låg med. Arkivbild.
Pappan våldtog sin dotter - men hävdade att han trodde det var hustrun han låg med. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Våldtäkten inträffade i Malmö i april då mannen hade bett sin tonårsdotter att lägga sig i sängen. Sedan började övergreppen.

Flickan larmade därefter både vänner samt sin egen mor – men den sistnämnda ville enligt domen från Malmö tingsrätt inte tro på sitt eget barn eftersom hon "måste ha bevis med fotografier".

Annons

Den nu dömde mannen, som är i 40-årsåldern, har förnekat händelsen och har i förhör uppgivit att han varit så omtöcknad under händelsen – som inträffade i familjens hem – att han haft svårt att utröna huruvida "hans dotter våldtagit honom eller om han våldtagit sin dotter".

I bevisningen mot mannen finns spår av sperma som säkrats från flickans kropp. Han döms nu till tre års fängelse för våldtäkt mot barn samt ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons