Annons
Nyheter

Fängelse för restaurangskott i Malmö

Brott • Publicerad 10 juli 2020
En man döms till drygt tio års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott. Arkivbild.
En man döms till drygt tio års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern har dömts för ett mordförsök och grovt vapenbrott för en skjutning som ägde rum för fyra år sedan i Malmö, rapporterar Sydsvenskan. Mannen döms till drygt tio års fängelse.

På bilder från en övervakningskamera syns hur en man skjuts med flera skott och faller ihop på trottoaren framför en restaurang. Strax före satt mannen inne på restaurangen men försökte fly när han såg mannen i 45-årsåldern ute på gatan.

Annons

Polisen hade problem att hitta vapnet i samband med utredningen, utan det dök upp först ett år efter händelsen, enligt Sydsvenskan. Då hade en privatperson hittat vapnet på en innegård i ett bostadsområde söder om Stockholm, men vapnet kunde alltså kopplas till skjutningen i Malmö.

Den skjutne mannen fick livshotande skador i samband med händelsen 2016. Mannen i 45-årsåldern nekade till brott men döms alltså till drygt tio års fängelse och måste betala 254 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons