Annons
Nyheter

Fängelse för spritsmugglande pensionärsbröder

Två bröder i 70-årsåldern döms till två års respektive nio månaders fängelse, för att ha sålt flera tusen liter insmugglad alkohol, skriver .
Brott • Publicerad 12 december 2020
Två pensionerade bröder får fängelse för att ha smugglat flera tusen liter alkohol. Arkivbild från ett annat tillslag.
Två pensionerade bröder får fängelse för att ha smugglat flera tusen liter alkohol. Arkivbild från ett annat tillslag.Foto: Anette Karlsen/NTB/TT

Den äldre av bröderna medger att han har rest till Tyskland 55 gånger under den aktuella tidsperioden, men säger att han inte har inhandlat alkohol under alla resor och nekar till smuggling.

Åtalet gäller smuggling under 2016–2018, men enligt åklagaren kan bröderna ha haft verksamheten i gång längre än så.

Annons

– Ja, det är klart de har. Men det finns inga misstankar om det. Misstankarna avser brottstiden, sade kammaråklagare Peter Olofsson till GD i våras.

Utöver bröderna, som båda är pensionärer, döms en tredje man, till tio månaders fängelse för medhjälp och grov smuggling.

Dessutom döms ett tiotal personer för att på olika sätt ha hjälpt till med smuggling eller försäljning. För dem varierar straffen mellan böter, villkorlig dom och dagsböter.

Totalt rör det sig om 1 690 liter sprit, 4 587 liter vin, 40 704 liter öl och 2 433 liter cider.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons