Annons

Färre olyckor med omkörningsförbud

Trafik • Publicerad 12 september 2019
I mars infördes omkörningsförbud för tunga fordon på E6 mellan Vellinge och Helsingborg. Förbudet gäller klockan 06–09 och 16–18 på vardagar. Arkivbild.
I mars infördes omkörningsförbud för tunga fordon på E6 mellan Vellinge och Helsingborg. Förbudet gäller klockan 06–09 och 16–18 på vardagar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter att omkörningsförbudet för lastbilar på E6 i Skåne infördes har antalet olyckor kraftigt minskat, enligt Trafikverket.

Förbudet gäller morgnar och eftermiddagar på vardagar och samtidigt har dispensreglerna för långsamtgående mobilkranar ändrats. Under perioden mars–juli i år inträffade 27 olyckor i rusningstrafiken på vardagar på sträckan Vellinge–Helsingborg, vilket är en halvering jämfört med samma period 2018.

Annons

Den vanligaste olyckstypen på sträckan är så kallade upphinnandeolyckor, det vill säga att man kör in i framförvarande fordon.

Senare i höst kommer Trafikverket att presentera fler åtgärder för att öka framkomligheten på E6 i Skåne.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons