Annons
Nyheter

Färre vaccindoser än planerat till Sverige

Coronaviruset • Publicerad 15 december 2020
– Vi får lite lägre antal doser, men vi får tillbaka det senare, även om det tar lite längre tid, säger vaccinsamordnare Richard Bergström. Arkivbild.
– Vi får lite lägre antal doser, men vi får tillbaka det senare, även om det tar lite längre tid, säger vaccinsamordnare Richard Bergström. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Antalet vaccindoser mot coronaviruset som väntas komma i januari blir 15 procent färre än tidigare tänkt, skriver Dagens Nyheter.

Enligt vaccinsamordnare Richard Bergström har det skett en justering av antalet doser och cirka 350 000 doser når Sverige i januari.

– Det är så att Pfizer, som är först fram, har haft problem att leverera till alla länder. Exempelvis USA och England. Och det som skulle ha producerats i december blev inte så mycket som de hade trott. Så vi får lite lägre antal doser, men vi får tillbaka det sen även om det tar lite längre tid, säger Bergström till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons