Annons

Fentanylsäljare överklagar till HD

Brott • Publicerad 14 maj 2019
De båda bröderna dömdes för grovt vållande till annans död i åtta fall. Nu överklagar den yngre brodern till HD. Arkivbild.
De båda bröderna dömdes för grovt vållande till annans död i åtta fall. Nu överklagar den yngre brodern till HD. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En av de två bröder som dömts för grovt vållande av annans död i åtta fall sedan männen tillsammans sålt fentanylvarianter via nätet överklagar till Högsta domstolen.

Den 25-årige mannen dömdes i Svea hovrätt till fyra års fängelse, och hans 35-årige bror till sex års fängelse, då de bedömdes ha orsakat åtta människors död i och med sin nätförsäljning av så kallade fentanylanaloger. Enligt rätten var bröderna medvetna om risken för att användare av preparatet kunde dö.

Annons

25-åringen vill frias helt, eller åtminstone få lägre straff. Det framgår av överklagan, där han också tonar ner sin roll i försäljningen och hävdar att han inte var medveten om dödsrisken.

Den äldre brodern har valt att inte överklaga, uppger hans advokat för TT.

Fentanyl är ett starkt smärtstillande läkemedel, som i form av så kallade fentanylanaloger tagit steget ut på den illegala marknaden och lett till många dödsfall.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons