Annons

Festivalen SXSW ställs in

Nöje • Publicerad 6 mars 2020
Festivalen South By Southwest kommer inte att arrangeras i år sedan Austins borgmästare förklarat katastrofläge med hänvisning till coronaviruset. Arkivbild.
Festivalen South By Southwest kommer inte att arrangeras i år sedan Austins borgmästare förklarat katastrofläge med hänvisning till coronaviruset. Arkivbild.Foto: Jack Plunkett/AP/TT

Årets upplaga av multimediafestivalen South By Southwest (SXSW) i Texas ställs in på grund av oro för spridning av coronaviruset, meddelar arrangörerna som hänvisar till lokala myndigheter.

"Stadshuset har ställt in SXSW, och vi följer stadens direktiv", säger arrangörerna i ett pressmeddelande.

Annons

På fredagen förklarade borgmästaren i Austin, där festivalen äger rum, att katastrofläge råder.

– På grund av det har jag fattat ett beslut som i praktiken innebär att SXSW ställs in, säger borgmästare Steve Adler.

Festivalen skulle ha arrangerats 13–22 mars. Det har hittills inte rapporterats några fall av sjukdomen covid-19, som orsakas av coronaviruset, i Austin.

Ett flertal svenska band och artister, bland andra Arre! Arre!, Sarah Klang, Cobrah, Shitkid och Sofia Talvik, skulle ha uppträtt på festivalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons