Annons
Nyheter

FI granskar penningöverförare

Ekonomi • Publicerad 15 januari 2021
Finansinspektionen, med generaldirektör Erik Thedéen, kontrollerar så kallade penningöverförare. Arkivbild
Finansinspektionen, med generaldirektör Erik Thedéen, kontrollerar så kallade penningöverförare. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Finansinspektionen (FI) har beslutat att inleda en kontroll av hur penningtvättsreglerna följs av utländska betalningsinstitut, så kallade penningöverförare.

Enligt FI har kriminella aktörer flyttat sin kontanthantering från bankerna i Sverige till andra tjänster såsom exempelvis penningöverförare, i syfte att kunna ta ut, sätta in eller växla kontanter.

Annons

"Många ombud finns också i utsatta områden som innebär särskilda risker för penningtvätt och finansiering av terrorism", skriver FI.

Företagen som undersöks är Moneygram International och Small World Financial Services Spain.

Sedan förra året undersöker FI Western Union Payment Services och Ria Payment Institution avseende hur de följer penningtvättsregler.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons