Annons

Sebastian Samuelsson: "Vi vill inte tävla"

Sebastian Samuelsson stöder beslutet att inte tävla vidare i världscupen i skidskytte den här säsongen.
Skidskytte • Publicerad 12 mars 2020
Sveriges Sebastian Samuelsson stöder beslutet att ställa in resten av världscupen. Arkivbild.
Sveriges Sebastian Samuelsson stöder beslutet att ställa in resten av världscupen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det ekade mer än vanligt på skjutvallen i finländska Kontiolax när herrarna körde sitt sprintlopp i världscupen. Det fanns ingen publik på plats. Den skickades hem från tävlingsområdet bara någon timme innan tävlingen inleddes.

Men loppet kördes. Medan den alpina världscupen är inställd och de svenska åkarna hoppat av nästa veckas världscupavslutning i längdåkning i Nordamerika tävlade skidskyttarna i Finland.

Annons

Men sen är det slut.

Världscupfinalen som skulle ha avgjorts i Holmenkollen i Norge nästa vecka ställs in, på grund av oron för spridningen av coronaviruset, meddelar Internationella skidskytteförbundet (IBU).

Beskedet lämnades av förbundet på Twitter där man skrev: "Världscupen i Oslo är inställd. Fler nyheter om säsongsfinalen kommer senare i dag”.

– Jag tänker att det är jättebra att man ställer in Holmenkollen. Vi vill inte tävla. Vi vill resa så lite som möjligt och vi måste följa rekommendationerna, säger Samuelsson till SVT.

– Det är klart att det är lite oroligt, men personligen är jag inte så rädd, fortsätter han.

Sebastian Samuelsson slutade på tolfte plats och blev bäste svensk, nästan en minut efter segraren Johannes Thingnes Bø, Norge.

– Jag skjuter fullt och maxar min prestation. Jag ger det bästa jag har och det räcker väl till en tiondeplats i dag, säger Samuelsson till SVT.

Martin Ponsiluoma blev 17:e och Jesper Nelin slutade 23:a.

Mikael Forsell/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons