Annons

Lufthansa parkerar 150 flygplan

Ekonomi • Publicerad 4 mars 2020
Många flygbolag räknar med stora förluster i spåren av coronavirusutbrottet.
Många flygbolag räknar med stora förluster i spåren av coronavirusutbrottet.Foto: Michael Probst/AP/TT

Många flygbolag räknar med stora förluster i takt med att flygningar måste ställas in och efterfrågan på resor sjunker. Nyheterna om inställda flygningar och neddragningar fortsätter att komma från flygbolag på olika håll i världen.

Tyska Lufthansa, som tidigare meddelat stora sparåtgärder på grund av coronavirusets effekter på resandet, säger nu att bolaget parkerar 150 plan i sin flotta, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Finnair, som nyligen kom med en vinstvarning, gör nu flera tillfälliga förändringar på grund av sjukdomsutbrottet. Förutom att flygstoppet till Fastlandskina förlängs till den 30 april stället bolaget in flygningar till Seoul och Milano, enligt ett pressmeddelande. På vissa andra sträckor görs kapacitetsminskningar och facket har inlett diskussioner kring tillfälliga tjänstledigheter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons