Annons

Fler får chansen att resa gratis i Europa

Resor • Publicerad 2 maj 2019
Fler ungdomar får chansen att resa runt i Europa. Arkivbild.
Fler ungdomar får chansen att resa runt i Europa. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

EU-kommissionen ger fler ungdomar möjligheten att resa runt i Europa. Nu får ytterligare 20 000 lyckligt lottade chansen att ta del av projektet Discover EU som delar ut gratis resekort till 18-åringar som vill resa inom unionen.

Intresserade ungdomar har till den 16 maj på sig att ansöka om resekorten, vilken sker via en särskild webbplats, och resan ska genomföras mellan den 1 augusti 2019 och den 31 januari 2020.

Annons

"Jag är väldigt stolt över att kunna gå vidare med Discover EU-projektet", säger EU-kommissionens kultur- och ungdomskommissionär Tibor Navracsics i ett pressmeddelande.

Resekorten delas ut mellan medlemsländerna enligt folkmängd och gäller i första hand tåg, men i vissa fall kan även buss- och färjeturer vara tillåtna då tåg inte är möjligt.

EU-initiativet lanserades förra året och då fick 293 svenska ungdomar chansen att resa runt i Europa. Intresset för tåg går spikrakt uppåt och under årets första fyra månader ökade försäljningen av interrailkort med 90 procent jämfört med 2018, enligt .

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons