Annons
Nyheter

Fler skjutningar – restriktioner kan spela in

Brott • Publicerad 13 juli 2020
Polis på plats efter en skjutning i Sollentuna. Arkivbild.
Polis på plats efter en skjutning i Sollentuna. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Antalet skjutningar i Stockholms län är fler under första halvåret 2020 jämfört med samma period 2019, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Hittills i år har 61 bekräftade skjutningar inträffat, jämfört med 40 stycken under första halvåret 2019.

De 61 skjutningarna har lett till att åtta personer dött och 27 skadats, jämfört med tio döda och 14 skadade under första halvåret 2019.

Annons

En nyrekrytering av unga personer in i kriminella nätverk, polisens riktade insatser och narkotikamarknaden lyfts som förklaringar. Ytterligare en aspekt som bidragit är de stängda gränserna under coronapandemin, fler har stannat hemma i regionen vilket syns bland annat i ett ökat antal häktade personer som i juli är högre än vad det normalt brukar vara.

– Jag tror det är en viktig del i att vi har många skjutningar, säger Anna Benedetti, operationsledare vid Stockholmspolisen, till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons