Annons

Fler skolor stänger på grund av viruset

Flera skolor i landet har stängt under måndagen med anledning av oro för det nya coronaviruset.
Coronaviruset • Publicerad 8 mars 2020
En förskola i Göteborg ska stängas i minst två veckor efter att en person smittats av coronaviruset. Arkivbild.
En förskola i Göteborg ska stängas i minst två veckor efter att en person smittats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I Hallsberg kommer Alléskolan att hålla stängt måndag och tisdag sedan en elev och en medarbetare konstaterats smittade av viruset, rapporterar Nerikes Allehanda.

– Vi befinner oss i högsta beredskapsläge och då har vi beslutat oss för att stänga Alléskolan och Allévux för att kunna hantera situationen och de här frågorna på ett korrekt sätt, säger förbundsdirektör Marie Kilk till tidningen.

Annons

I Uppsala kommer Celsiusskolan att hålla stängt på måndag sedan en gymnasieelev testats positivt för coronaviruset. I ett meddelande till vårdnadshavare heter det att skolan kommer att städas extra på måndag, och att ambitionen är att kunna öppna på tisdag, rapporterar Upsala Nya Tidning.

En förskola med 19 barn och fem medarbetare i Göteborgsstadsdelen Hisings Backa kommer att hållas stängd i minst två veckor, skriver Göteborgs-Posten.

En person som varit i förskolans lokaler har varit smittad av coronaviruset, men det är oklart om det är ett barn eller någon ur personalen. Enligt förskolans ledning har personalen och barnen satts i karantän hemma.

I Stockholm har flera elever bekräftats smittade på stadens kommunala skolor, men Stockholms stad är tydlig med att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. "Stadens förskolor och skolor håller öppet som vanligt. Barn som är friska ska gå till skolan", skriver kommunen på sin hemsida.

Redan förra veckan började skolor och förskolor, bland andra Campus Manila i Stockholm där prinsessan Estelle går, att stänga på grund av viruset.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons