Annons
Nyheter

Flera döda i säsongens första orkan

Mexiko • Publicerad 1 juni 2022
Orkanen Agatha fångad på en satellitbild när den drog in över södra Mexiko i måndags.
Orkanen Agatha fångad på en satellitbild när den drog in över södra Mexiko i måndags.Foto: NOAA via AP/TT

Minst tio personer har omkommit under orkanen Agathas framfart i södra Mexiko. Åtminstone tjugo personer saknas, enligt myndigheterna.

Som den första orkanen för säsongen i östra Stilla havet drog Agatha i måndags in som en kategori två-orkan över flera badorter vid den mexikanska kusten. Området har piskats av hårda vindar och kraftiga regn.

Annons

– Skyfall tidigt på tisdagsmorgonen orsakade översvämmade floder och jordskred, säger Alejandro Murat, guvernör i delstaten Oaxaca.

Ovädret är den kraftigaste stormen som har slagit till mot den mexikanska Stillahavskusten i maj månad sedan statistiken började registreras 1949, enligt USA:s orkancenter NHC.

Stormen har försvagats i takt med att den rört sig över land, men det regnar fortfarande kraftigt på sina håll i södra Mexiko och det råder ännu risk för jordskred och översvämningar, varnar NHC.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons