Annons
Nyheter

Ytterligare ett dödsoffer efter tysk tågkrasch

Räddningsarbetet pågår fortfarande nära alpstaden Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland efter fredagens urspårningens av ett persontåg.
Kvarlevorna efter ytterligare ett dödsoffer hittades under lördagen vilket innebär att minst fem människor har omkommit i olyckan.
Tyskland • Publicerad 4 juni 2022
Räddningspersonal vid olycksplatsen nära Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland, där ett persontåg spårade ut i fredags. Minst fem människor omkom.
Räddningspersonal vid olycksplatsen nära Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland, där ett persontåg spårade ut i fredags. Minst fem människor omkom.Foto: Angelika Warmuth

– För närvarande tror jag inte att det kommer att bli fler dödsoffer, men jag är inte säker, sade regionens biträdande polischef Frank Hellwig på en pressträff på lördagen.

Enligt Hellwig är fyra av dödsoffren kvinnor. Sammanlagt 44 människor är skadade, varav några av dem är barn.

Annons

I fredags rapporterade tv-kanalen BR att 14 ännu saknas.

Regionaltåget var på väg norrut från Garmisch-Partenkirchen till München när flera vagnar av oklar anledning spårade ur vid lunchtid på fredagen. Bland passagerarna ska det ha funnits många barn, enligt tv-kanalen.

Flera av tågets tvåvåningsvagnar ligger omkullvälta på sidan av spåret och räddningsarbetare har klättrat in i tåget med hjälp av stegar för att undsätta personer som befunnit sig därinne.

Sent på kvällen ska också en enorm lyftkran ha begärts från München, som ska kunna lyfta bort vagnarna.

Det är ännu oklart hur olyckan kunde ske, men utredarna bedömer i nuläget att det inte rör sig om ett sabotage, säger förbundslandet Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons