Annons
Nyheter

Flera skadade i explosion i flerfamiljshus

Tre personer skadades i samband med en explosion i ett bostadshus i Hässelby strand i västra Stockholm under måndagskvällen. Enligt polisen inträffade explosionen i ett trapphus.
Brott • Publicerad 26 september 2023
En kraftig detonation har inträffat i anslutning till ett flerfamiljshus i Hässelby strand, Stockholm.
En kraftig detonation har inträffat i anslutning till ett flerfamiljshus i Hässelby strand, Stockholm.Foto: Pontus Lundahl/TT

Portar ut mot gatan ska ha blåsts ut i explosionen. Även flera lägenheter med tillhörande dörrar, fönster och väggar uppges ha skadats.

Ett 30-tal personer utrymdes men de flesta kunde återvända under natten. Under natten uppgav polisen att färre än fem boende inte kunde återvända till sina hem efter händelsen.

Annons

– Räddningstjänsten har varit på plats och fortsatt arbeta under natten, innan de är klara kan vi inte inleda något undersökningsarbete, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Det finns inga uppgifter om någon gripen i ärendet.

– Jag kan se att vi hade två på förhör inledningsvis men ingen som är gripen.

Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons