Annons
Nyheter

Flera skott avlossade in i lägenhet

Under tisdagskvällen inträffade en skottlossning i Jordbro i Haninge kommun. Flera skott avlossades rakt in i en lägenhet.
Brott • Publicerad 6 oktober 2021
För tre dagar sedan inträffade en skottlossning vid Jordbro station. Arkivbild.
För tre dagar sedan inträffade en skottlossning vid Jordbro station. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen rubricerade först händelsen som grovt vapenbrott men eftersom det fanns personer i lägenheten ändrades rubriceringen till försök till mord.

– Det är flera skott som gått in i den här lägenheten, men det är ingen som har skadats, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Annons

Polisen har knackat dörr, förhört personer och genomfört en teknisk undersökning av lägenheten under natten. Ännu är ingen gripen.

Polisen kommer under onsdagen att genomföra en så kallad trygghetsinsats i Jordbro, vilket innebär fler polispatruller där än vanligt.

I söndags sköts en man i närheten av Jordbro station vilket föranledde en stor polisinsats. Det är oklart om händelserna hänger ihop.

– Det är någonting man tittar på när det varit två liknande händelser i närtid, säger Anna Westberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons