Flera svenskmål i NHL-ishockeyn

Det var många svenska stjärnor som strålade i den senaste NHL-omgången.
En av dem, New York Rangers Mika Zibanejad, hjälpte inte bara sitt lag till vinst, han satte även sitt 40:e mål för säsongen.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2020
New York Rangers Kaapo Kakko och Mika Zibanejad firar Kakkos 4–0 mål mot Dallas.Foto: Michael Ainsworth/AP/TT

Rangers ledde med 4–0 över Dallas inför den avslutande perioden, men Igor Sjesterkin i Rangers-målet lyckades inte hålla nollan matchen ut och slutresultatet blev 4–2.

Mika Zibanejad noterade inte bara sitt 40:e mål, utan även ännu en assist – till ett av finländaren Kaapo Kakkos två mål. Också Jesper Fast passade fram till ett Kakko-mål.

New York Rangers jagar slutspelsplats, och fortfarande saknas några poäng för att säkra den platsen. I och med bortavinsten mot Dallas tappar Rangers i alla fall inte placeringar.

– Förra matchen spelade vi inte så bra så det var viktigt för oss att komma ut och spela på rätt sätt. Det tycker jag att vi gjorde. Vi visste att de skulle komma tillbaka hårdare i tredje, men på det stora hela tycker jag att vi gjorde det bra, säger Jesper Fast under presskonferensen efter matchen.

Två mål av Forsberg

Filip Forsberg gjorde två mål och en assist när hans Nashville vann över Montreal på bortaplan. Även Nashville jagar slutspelsplats och i och med vinsten ligger laget bättre till för slutspel inom västra konferensen.

– Självklart kommer vi att behöva alla poäng som vi kan få. Andra perioden var riktigt bra, säger Filip Forsberg.

– Jag tycker att vi kom väl förberedda till den här matchen, förberedda på att spela på rätt sätt, säger Nashville-tränaren John Hynes.

Även Nashvillesvenskarna Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson plockade poäng mot Montreal – Järnkrok gjorde ett mål och Arvidsson en assist.

Hedman fortsatt skadad

William Nylander gjorde 1–0 målet när hans Toronto gästades av Tampa Bay. Den matchen slutade 2–1 till hemmalaget.

– Vi spelade stabilt i den första och den tredje perioden, så vi behöver snygga till den andra, säger Nylander efter matchen.

Tampa Bays Victor Hedman missade andra matchen i rad på grund av en skada. Däremot var han med och tränade med laget tidigare under dagen.